خلطة المحشي
تستعمل لجميع انواع الخضروات عدا الكوسة (ورق العنب-الفلفل الأخضر-الكرنب-الطماطم-الباذنجان العروس)
المقادير:
3- كوب أرز مصري مغسول
-ربع كيلو لحم مفروم معصج
-2 بصلة كبيرة مفرومة جيدا
-كوب عصير طماطم +2 ملعقة صلصة
-3 حزمات شبت و مثلهم بقدونس مغسولة و مفرومة
-ملعقة كبيرة سمن أو ربع كوب زيت دوار الشمس
-مكعب ماجي
-ملح و فلفل
الطريقة:
-تخلط جميع المقادير جيدا و يحشى بها الخضار المطلوب
-عند التسوية يرص الخضار المحشو في إناء الطهي المبطن بشرائح رفيعة من الطماطم و يضاف 1/4 كوب ماء مغلي أو مرق مغلي
-يغطى الإناء و يرفع على نار هادئة و يختبر النضج بعد نصف ساعة. تضاف ماء مغلي زائد عند الحاجة
الكشك المصري
أنا عارفة ان الشوام عندهم أكلة اسمها الكشك برده بس بتكون أقراص من البرغل مع خلطة من التوابل و اللحم لكن الكشك المصري بيختلف كتير
المقادير:
1 كوب لبن رايب أو زبادي
عصير ليمونه
2 كوب مرق لحم أو دجاج
1/4 كوب أرز مصري مغسول
4 ملاعق كبيرة دقيق
بصلة كبيرة مفرومة
2 ملعقة سمن
ملح و فلفل
الطريقة:
-يسلق الأرز في كمية المرق
-يذاب الدقيق مع اللبن و الليمون و يضاف للأرز مع التقليب على النار بشدة حتى يغلظ قوامه
-يحمر البصل في السمن حتى يتحول لونه للبني الغامق و يضاف 3/4 الكمية إلى خلطة الأرز
-يصب الكشك في إناء التقديم و يرش عليه باقي كمية البصل و يقدم ساخنا